CYCLING IN THE AUVERGNE

Wie van fietsen houd is hier op de juiste plek.

Alle fietsers komen hier aan hun trekken, de recreativefietser, de montainbiker en wielrenner.  De wegen zijn hier goed onderhouden, glooiend met af en toe een pittige heuvel er tussen en vooral rustig.

Voor de recreatieve fietser is de directe omgeving al prachtig maar ook in Frankrijk wordt gewerkt aan fietsepaden, vooral op oude spoorlijnen en langs de smalle kanalen die er door het land lopen, een voorbeeld hiervan op ca 30m km hiervandaan kan men prachtig fietsen langs het Canal de Berry vanuit Vallon du Dully, (kijk eens op de site www.canal-de-berry.fr)

Montainbiken is hier op de onverharde paden een pittige opgave er zijn in de verschillende bossen routes uitgezet.

Wielrennen zit de Fransen hier in het bloed, in het weekend kom je overal groepjes renners tegen van alle leeftijden en op hypermoderne fietsen of een van de eerste motobecane die krakend de berg op fietsen.

Wij kunnen buiten het seizoen, in overleg, zeker een groep van 4 tot 12 renners bergen die rustig een week kunnen fietsen en veel verschillende routes kan rijden, dus trommel je vrienden of collega’s op en kom eens lekker touren.

Dan is er nog een fiets liefhebber die hier regelmatig aan zijn trekken komt, de grote Franse Klassiekers komen hier vaak in de buurt, zoals Paris-Nice en de Tour de France.

Neem contact met ons op, rechtstreeks, via de mail of facebook en kom genieten.