Omgeving


Fradonnière ligt nabij het voormalige mijnwerkersstadje Buxières les Mines
in de boucage Bourbonnais in het departement Allier. De Allier is gelegen in het noorden van de regio Auvergne in midden Frankrijk.

Rust en ruimte is in het landschap bourbonnais volop te vinden. Rivieren, bossen, groene weides  door heggetjes begrensd geven het glooiende landschap een rustieke sfeer.

Wandelen, op enkele stappen van onze achtertuin kunt een prachtig uitgezette wandeltocht maken van ca 8,5 km, door de Vallée des Rocs en over de omringende heuvels bent u zo 2,5 a 3uur onderweg,

Fietsen, racefietsen en mountainbiken kunt u hier volop door het heuvelachtige landschap over zeer rustige asfaltweggetjes, met een e-bike kunt u met weinig inspanning hiervan genieten of op de racefiets een tocht maken gelijk een touretappe, voor de mountainbikers zijn er voldoende uitdagingen op de boerenweggetjes of door de oneindige bossen.

Zwemmen is heerlijk in het meer van Vieurre (8 km). Een rustig meer tussen de bomen, met een strandje en  ligweide. Er is een restaurant en kunt u er bootjes en mountainbikes huren.

Fradonniere, Bed & Breakfast - Chambres d'hôtes Fradonniere, Bed & Breakfast Midden Frankrijk
plan de au vieures

Dorpjes  en stadjes bezoeken, lekker rondneuzen en de typische Franse sfeer proeven is iets wat wij graag doen. Moulins sur Allier (25 km) is onze favoriet. De markt op vrijdag met de lokale producten, de cafeetjes en terrasjes rondom, uitgebreid lunchen, leuke winkels en een middeleeuws centrum met een prachtige kathedraal. Op een uur rijden kunnen wij u Bourges en Clermont Ferrand aanraden, mooie oude steden met volop winkels!

www.moulins-tourisme.com

Brocantes zijn antiekmarkten, waarbij u het woord antiek niet te nauw moet nemen. Iedere zondag in de zomer is er in een dorp in de omgeving een marktje waar handelaren maar ook de dorpelingen zelf hun oude spulletjes verkopen. Er is altijd wel iets leuks te vinden, van serviesgoed en prachtig linnengoed tot een paar afgetrapte schoenen. Het is een sociaal gebeuren op het dorpsplein waar een biertje of wijntje niet ontbreekt!

Fôret de Tronçais (30 km) is het grootste eikenbos van Europa, met prachtige oude eiken en twee (zwem)meren. Hier vind u nog reeën, wilde zwijnen en zelfs edelherten.

Kastelen en forten zijn er voldoende te vinden in de Allier, hieronder van enkelen de website zodat u kan bekijken of u deze kan bezoeken:

www.chateaudepeufeilhoux.fr     Vallon-en-Sulley

www.chateaudesaintgeran.fr         Saint-Gerand-de Vaux

www.arboretum-balaine.com         Villeneuve-sur-Allier

www.chateaudelaugere.fr                  Agonges

www.chateau-ainaylevieil.fr               Ainay-le-Vieil

www.billy-tourisme-allier.com           Billy

www.forteressebourbon.fr                  Bourbon-L’Archambault

www.cusset-tourisme.fr                        Cusset

Vulcania bezoeken is een leuke en leerzame dag uit, nabij Clermont-Ferrand (90 km), gelegen in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. En als u daar dan toch bent, gewoon boven op de top van de Puy-de-Dôme van het uitzicht genieten is ook zeer indrukwekkend..

Le Pal, het atractie- en dierenpark op een uurtje rijden bij ons vandaan via de A79 makkelijk te bereiken, Super leuk pretpark, ook zeker geschikt voor jonge kinderen. Heel mooi dierenpark.Leuke shows van papagaaien, roofvogels en zeehonden.